Alla inlägg av martin

Årets hedersgäster

Årets hedersgäster på Retrogathering 2018 är inga mindre än Rob Fulop och Gunnar Lindberg Årneby!

Den amerikanske programmeraren Rob Fulop inledde sin bana på Atari 2600 under tidigt 80-tal. Han är mest känd för Demon Attack och arkadportningen av Missile Command som är två av de mest omtyckta spelen till Ataris klassiska tv-spel. På 90-talet var Fulop med och grundade PF Magic som bl.a. utvecklade kultklassikern Night Trap som nyligen fick en nyutgåva till PlayStation 4.

Gunnar Lindberg Årneby började sin bana inom spel som ansvarig för Nintendo på Stor & Litens flaggskeppsbutik i Stockholm. När Atlantic Förlag startade Nintendo-Magasinet rekryterades Gunnar som redaktör för tidningen. Under Gunnars ledning blev Nintendo-Magasinet en dundersuccé med som mest 50 000 prenumeranter och ytterligare 15 000 exemplar i lösnummerförsäljning.

För att läsa mer om årets hedersgäster klicka här.

Nintendo PlayStation till Retrogathering!

Vi är stolta över att Nintendo PlayStation kommer till Retrogathering den 29 september! Den unika prototypen är ett resultat av det ofruktsamma samarbetet kring en CD-ROM till Super Nintendo som senare ledde till att Sony släppte sin egen konsol i form av PlayStation. Ta chansen att spela på den och upplev ett stycke spelhistoria.

SNES P2-EDIT

Datum för Retrogathering 2018

RG-icon-2018-v2

Nu är det spikat att höstupplagan av Retrogathering sker den 29 september på Växhuset i Västerås. Öppettider är i vanlig ordning kl. 10-18 och för medlemmar i Retrogathering Intresseförening börjar insläppet 9:30.

  • Testa klassiska spel i en stor spelavdelning.
  • Botanisera och köp retrospel på marknaden.
  • Lyssna på hedersgäster som berättar om sina erfarenheter.
  • Tävla i speltävlingar, däribland årliga Pong-SM.

Höstupplagan av Retrogathering har högre besökarantal och attraherar bredare publik än Vintage Computer Edition som sker tidigt på året. I år har vi dessutom ambitionen att få minst en internationell talare då detta varit uppskattat och attraherat många besökare. Teman, föreläsare, speltävlingar m.m. kommer att presenteras vid senare tillfälle här på hemsidan samt i Retrogatherings sociala kanaler FacebookTwitter och Instagram.

Uppsummering av RG2018VCE

Tack till alla besökare, funktionärer, sponsorer, utställare, hedersgäster, tävlande, media och andra som kom till Retrogathering 2018 Vintage Computer Edition! Här följer lite uppsummering:

Vi ses på Retrogathering i höst, då blir det bl.a. Pong-SM! Följ oss på Facebook, Instagram eller Twitter så missar du inte när vi går ut med datum och tema. Eller kolla in med jämna mellanrum på hemsidan för mer info.

Tävlingsvinster

Retrogathering 2018 Vintage Computer Edition sker ett antal tävlingar: utslagsturnering i International Karate på C64, highscore-tävling i Glipp på ABC 80 samt ett musikquiz med spelmusik. Du kan vinna fina priser i tävlingarna.

Vinst_Spel och bok

1:a pris i musiktävlingen
Data East: Classic Collection till Super Nintendo som innehåller de klassiska spelen Fighter’s History, Fighter’s History Mizoguchi, Magical Drop 1, Magical Drop 2 och Super Side Pocket samt pins och klistermärken. Tack till Retro-Bit och Game Outlet Europe för priset.

Vinst_Data-East-Classic-Collection-screen

1:a pris i International Karate
Boken Art of Atari som tittar närmare på alla illustrationer och formgivning som definierade Atari under storhetstiden med Atari 2600.

1:a pris i Glipp
Boken Svensk Videospelsutveckling som är det definitiva verket över svensk spelhistoria med allt från de tidiga hemdatorerna som ABC 80 (årets tema på Retrogathering VCE!) till 90-talets studios som skulle ta världen med storm. Tack till MyGrandmotherIsGone för priset.

Tröstpriser i samtliga tävlingar
Klistermärken och påse från Retro-Bit samt Retrogathering t-shirts.

Vinst_Tröst

Mer information om tävlingarna, vilka tider som gäller samt hur man deltager kan du erhålla genom att klicka här.