Kategoriarkiv: Okategoriserade

Årets poster auktioneras ut till förmån för Barncancerfonden

Poster-original

Originalmålningen för årets poster till Retrogathering 2018 auktioneras ut till förmån för Barncancerfonden. Den är målad i akryl av konstnären Sofia Rooth.

På målningen syns bland annat den Nintendo Playstation som kommer visas upp på Retrogathering 2018 – ett unikt föremål som finns i endast ett, fungerande exemplar. Målningen kommer också signeras på baksidan av de gästtalare som deltagit på mässan.

Auktionen kommer projiceras direkt på storskärm under Retrogathering fram tills auktionslut den 29 september, 17:45.

Årets hedersgäster

Årets hedersgäster på Retrogathering 2018 är inga mindre än Rob Fulop och Gunnar Lindberg Årneby!

Den amerikanske programmeraren Rob Fulop inledde sin bana på Atari 2600 under tidigt 80-tal. Han är mest känd för Demon Attack och arkadportningen av Missile Command som är två av de mest omtyckta spelen till Ataris klassiska tv-spel. På 90-talet var Fulop med och grundade PF Magic som bl.a. utvecklade kultklassikern Night Trap som nyligen fick en nyutgåva till PlayStation 4.

Gunnar Lindberg Årneby började sin bana inom spel som ansvarig för Nintendo på Stor & Litens flaggskeppsbutik i Stockholm. När Atlantic Förlag startade Nintendo-Magasinet rekryterades Gunnar som redaktör för tidningen. Under Gunnars ledning blev Nintendo-Magasinet en dundersuccé med som mest 50 000 prenumeranter och ytterligare 15 000 exemplar i lösnummerförsäljning.

För att läsa mer om årets hedersgäster klicka här.

ABC 80 – årets tema på Retrogathering 2018 VCE

ABC 80 firar 40 år vilket vi uppmärksammar som tema på Retrogathering 2018 Vintage Computer Edition. ABC 80 bidrog starkt till att Sverige datoriserades och blev även första mötet med en dator för flera spelutvecklare. Trots dess betydelse och genomslag är ABC 80 föga känd i Sverige idag, vilket vi gärna vill förändra genom att hylla datorn på Retrogathering 2018 VCE som sker den 27 januari på Växhuset i Västerås.