Kategoriarkiv: playstation

Nintendo PlayStation till Retrogathering!

Vi är stolta över att Nintendo PlayStation kommer till Retrogathering den 29 september! Den unika prototypen är ett resultat av det ofruktsamma samarbetet kring en CD-ROM till Super Nintendo som senare ledde till att Sony släppte sin egen konsol i form av PlayStation. Ta chansen att spela på den och upplev ett stycke spelhistoria.

SNES P2-EDIT

Om 15 timmar..

.. slår vi upp portarna för Retrogathering 2014.
Det är 9:e året vi arrangerar Retrogathering  och det finns fortfarande 2 platser kvar till PongSM, anmäl dig här: http://retrogathering.se/?page_id=261

Om du har objekt till auktionen är det hög tid att registrera dem, detta görs här: http://retrogathering.se/?page_id=261

I år har vi förutom SM tävling i Pong tävlingar i  Tetris på SNES, och Tekken på PS1 och massor av andra spel uppställda för besökarna att prova, om man inte vill tävla.

Plus en marknad med horder av retrospel till fyndpriser och författare som säljer och signerar sina böcker om just retrospel.

Fullständingt program återfinns här: http://retrogathering.se/?page_id=2726

Glöm inte heller att bjuda på Mediapalatsets Nintendo 64 Zelda Special Value Pak på tradera som kommer att avslutas under RG.

Välkomna i morgon! RG får ni inte missa i år.

Score med Västerås Sinfonietta 8+9 november

Score med Västerås Sinfonietta

Retrogathering har glädjen att tipsa om att Västerås Sinfonietta under ledning av dirigent Charles Hazlewood och konferencier Orvar Säfström kommer att framföra två Score-konserter med dator- och TV-spelsmusik i Västerås Konserthus! Det blir musik från Mario, Zelda, Sonic, Secret of Mana, Suikoden, Barbarian, International Karate + musik från dagens spel.

Konserterna äger rum fredag 8 november kl. 19:00 respektive lördag 9 november kl. 15:00.

I samband med konserterna kommer Retrogathering att arrangera en liten spelavdelning, det kommer finnas cosplay, utställare med mera.

Ordinarie pris är 225 kr, barn och unga t.o.m. 18 år samt studerande med Mecenatkort 100 kr. Medlemmar i Retrogathering Intresseförening får 25 kr rabatt på ordinarie pris, dvs man betalar bara 200 kr. För att nyttja den rabatten måste biljetten köpas i Västerås Turistbyrå mot uppvisande av giltigt medlemskort.

https://www.facebook.com/events/250918865055814/
http://www.vmu.nu/atlas/calendar/event.php?id=703689

Välkomna åter till Västerås!