Kategoriarkiv: retrogathering

Datum för Mikrodatormässan och Retrogathering 2019

Märk kalendern!
MIKRODATORMÄSSAN 2019 – 23 februari 2019
RETROGATHERING 2019 – 28 september 2019
Mikrodatormässan
Redan nu vill vi berätta att i början av kommande år lanseras en ny mässa, nämligen Mikrodatormässan som äger rum lördag 23 februari 2019 i Växhuset, Västerås. Namnbytet syftar till att särskilja denna mässa från det Retrogathering som vi arrangerar på hösten.
Mikrodatormässan kommer som namnet beskriver att handla om mikrodatorer från förr, preliminärt tidigt 1960-tal till sent 1990-tal. Det är en vidareutveckling av den Vintage Computer Edition vi genomfört tidigare. Den här gången får datorerna fullt fokus både bland utställare och i spel/demoavdelning, möjligen med tillägg för enstaka spelkonsoler av generationen pre-crash (lanserade före 1982 års utgång).
 
Som betalande medlem i Retrogathering Intresseförening har man fritt inträde på Mikrodatormässan från kl. 9:30.
 
För att medverka som utställare på Mikrodatormässan gäller följande villkor:
  • Utställare som visar upp datorsamling eller demonstrerar något användningsområde av mikrodatorer kan ansöka om gratisplats i form av 1-3 st bord eller motsvarande golvyta. Inget medlemskap i föreningen krävs. Arrangörsgruppen går igenom ansökningar löpande och tilldelar platser så långt de räcker.
  • Medlemmar som vill ha bord till försäljning av datorer, tillbehör, datorspel, litteratur osv kan ansöka om 1-3 st bord till en kostnad av 200 kr/bord. Arrangörsgruppen går igenom ansökningar löpande och tilldelar platser så långt de räcker.
  • Övriga privatpersoner som vill ha bord till försäljning av datorer, tillbehör, datorspel, litteratur osv kan ansöka om 1-3 st bord till en kostnad av 200 kr/bord. Arrangörsgruppen samlar ihop ansökningar och tilldelar platser fr.o.m. 30 december 2018, så långt de räcker.
 
Retrogathering 2019
Naturligtvis kommer vi även att arrangera Retrogathering kommande höst, närmare bestämt lördag 28 september. Spara datumet, så kommer vi senare att skicka mer information om den mässan, villkor för bordsbokning m.m.

Datum för Retrogathering 2018

RG-icon-2018-v2

Nu är det spikat att höstupplagan av Retrogathering sker den 29 september på Växhuset i Västerås. Öppettider är i vanlig ordning kl. 10-18 och för medlemmar i Retrogathering Intresseförening börjar insläppet 9:30.

  • Testa klassiska spel i en stor spelavdelning.
  • Botanisera och köp retrospel på marknaden.
  • Lyssna på hedersgäster som berättar om sina erfarenheter.
  • Tävla i speltävlingar, däribland årliga Pong-SM.

Höstupplagan av Retrogathering har högre besökarantal och attraherar bredare publik än Vintage Computer Edition som sker tidigt på året. I år har vi dessutom ambitionen att få minst en internationell talare då detta varit uppskattat och attraherat många besökare. Teman, föreläsare, speltävlingar m.m. kommer att presenteras vid senare tillfälle här på hemsidan samt i Retrogatherings sociala kanaler FacebookTwitter och Instagram.

Uppsummering av RG2018VCE

Tack till alla besökare, funktionärer, sponsorer, utställare, hedersgäster, tävlande, media och andra som kom till Retrogathering 2018 Vintage Computer Edition! Här följer lite uppsummering:

Vi ses på Retrogathering i höst, då blir det bl.a. Pong-SM! Följ oss på Facebook, Instagram eller Twitter så missar du inte när vi går ut med datum och tema. Eller kolla in med jämna mellanrum på hemsidan för mer info.

Resultat från speltävlingarna

Vi gratulerar vinnarna i årets speltävlingar:

Super Bomberman 2 – David
Super Skidmarks – Lajbans
Car Race ][ – DXTR

och framförallt Barkis, som försvarade sin titel och blev  årets svenska mästare i Pong!

Läs mer om resultaten i tävlingarna här:
Pong-SM 2015: http://retrogathering.se/?page_id=3832
Övriga tävlingar: http://retrogathering.se/?page_id=3753