Föreläsare

Till Retrogathering 2012 bjöd vi in några föreläsare som höll varsin föreläsning med påföljande frågestund. Föreläsningarna var mycket populära, såpass att den beräknade tiden på 1h per föreläsare inte riktigt gick att hålla.

12:00 Patrick Bach, producent för Battlefield/DICE.
DICE är en svensk spelstudio som grundades för 20 år sedan. För 10 år sedan lanserades Battlefield 1942, det första spelet i en serie av stridsspel som idag tillhör de största på marknaden. Patrick höll ett föredrag om arbetet bakom kulisserna.
13:00 Ulf Beckman, Beckman Innovation.
Denne pionjär var på 1970-talet först i Sverige att importera TV-spel som bl.a. Magnavox och Atari Pong. Bäst känd är han kanske ändå för att ha tagit hit Sinclair-datorerna och därigenom även hade kontakter med självaste Sir Clive Sinclair. Ulf hade även med sig några rariteter ur sin samling.
14:00 Ulf Selstam, Svenska Hemdator Nytt.
Ulf grundade tidningen 1986, och var kvar ända tills den lades ner 1994. På senare tid har han börjat att samla in scannade exemplar av tidningen som han publicerar på webben, och har även ett projekt igång för att ge ut nya nummer av Svenska Hemdator Nytt.

Föreläsningarna ägde rum i Teatersalen. Samma entréband gäller som till resten av aktiviteterna på Retrogathering.