Föreläsare

Vi har äran att presentera Magnus ”Pantaloon” Sjöberg,  Oskar Burman och Orvar Säftsröm som hedersgäster till Retrogathering 2013. De kommer berätta om sina karriärer, sina projekt, minnen och anekdoter.

Magnus Sjöberg och Oskar Burman orvar-172
Magnus Sjöberg, Oskar Burman och Orvar Säfström

 

Oskar Burman (13:00)
Oskar Burman började sin professionella bana med att skapa Atari ST-spel på UDS i mitten av 90-talet. UDS blev framgångsrika med spel som kultklassikern Ignition och World’s Scariest Police Chases som toppade försäljningslistan i Storbritannien. Burman har genom åren även arbetat med bl.a. Just Cause och Battlefield Heroes. Han är aktuell som chef för Angry Birds-skaparna Rovios studio i Stockholm.

Magnus Sjöberg (14:00)
Magnus ”Pantaloon” Sjöberg leder demosektionen i Fairlight, en av de mest legendariska crackergrupperna från 80-talet. Crackandet har sedan länge lagts på hyllan, men Fairlight är fortfarande en av världens ledande demogrupper på C64 och fortsätter att skåpa hem åtskilliga utmärkelser inom demoscenen. Till vardags arbetar Sjöberg som lead software engineer på DICE och har varit med sedan Battlefield 2.

Orvar Säfström (15:00)
Orvar Säfström är speljournalist och producent av spelmusikkonserter som bl.a. Score och Joystick. Har har även varit programledare för bl.a. Filmkrönikan, konferencier för Dataspelsgalan samt blev utnämnd till Årets spelare av Sverok 2011 med motiveringen: ”För sitt personliga och breda engagemang för spelkulturen där han med ett föräldraperspektiv verkat för en modernare syn på datorspel och visat på möjligheten för familjer att samlas kring spel.”

3 reaktioner på ”Föreläsare

Kommentarer inaktiverade.