Speltävlingar

Nedanstående tävlingar ägde rum på Retrogathering 2013. Gemensamt för samtliga tävlingar:

• Deltagande var kostnadsfritt för alla som löst inträde till Retrogathering
  • Maximalt antal deltagare i respektive turnering var 32 st
  • Anmälan till tävlingarna skedde på plats, och utropades en stund före tävlingens genomförande
  • Allt spelande skedde på de maskiner och kontroller som RG tillhandahöll för ändamålet

Utöver de nedan listade tävlingarna ägde naturligtvis Pong-SM rum som vanligt!

Hyper OlympicSpelturnering lördag 10:30
Hyper Olympic 1 (MSX)

Tävlingen genomfördes i form av ett kval där varje deltagare fick springa 100 meter på snabbast möjliga tid. De tre snabbaste tiderna gick vidare till en final omfattande maximalt fyra grenar: 100 meter löpning, längdhopp, släggkastning och 400 meter löpning. Den deltagare som fick högst totalpoäng vann hela tävlingen.

Tid: Lördag 5 oktober kl. 10:30
Hårdvara: Philips VG-8235 MSX2-dator
Kontroll: Joystick typ Tac-2, alternativt specialgjord Track & Field-kontroll

Tävlingen lockade totalt åtta tävlande, som i första omgången uppnådde följande resultat:

Micke 12,65 s

De tre finalisterna Smorgos, Magnus och TBC gjorde sedan upp i en final. Löpning 100 meter och längdhopp gick bra, däremot uppstod problem i släggkastningen som bara genererade ett godkänt resultat på nio försök. Slutpoängen blev som följande:

1. Magnus 21740 p
2. TBC 19600 p
3. Smorgos 17980 p

Vinster var en plakett, boken The Legend of Konami resp. Metal Gear Solid HD Collection samt konsertbiljetter till Score med Västerås Sinfonietta, Charlez Hazlewood och Orvar Säfström 8 eller 9 november.

Bild på vinnarna: Magnus (t.v.) och TBC (t.h)

msx-winners

Tempest 2000Spelturnering lördag 16:00
Tempest 2000 (Atari Jaguar)

Tävlingen genomfördes i turneringsform där deltagarna lottades parvis i ett slutspelsträd. Varje omgång bestod av en duell i form av singelmatch med bestämt antal liv. Vinnaren av varje duell gick vidare till nästa omgång, tills två deltagare återstod som gjorde upp i en finalmatch.

Tid: Lördag 5 oktober kl. 16:00
Hårdvara: Atari Jaguar
KontrollStandard Atari Jaguar handkontroll

Ett antal tävlingssugna deltagare ställde upp i eftermiddagens Jaguar-tävling. Efter ett antal matcher återstod finalen, där Santiago Ferrero (t.v.) vann över Philip Lindau (t.h.). Vinster var plaketter, Zone of the Enders HD Collection resp. Metal Gear Rising, samt biljetter till Score-konserterna med Västerås Sinfonietta 8 eller 9 november.