Diskussionspanel

För tredje året i rad bjuder Retrogathering på en diskussionspanel med ett urval av intressanta människor med anknytning till dator- och TV-spelande. Tidigare års gäster i panelen har bl.a. varit Ulf Beckman, Lars Jarhamn, Heikki Karbing, Christer Rindeblad, Jonas Svensson, Peter Tegelberg och Andreas Tadic.

Årets hedersgäst är Robert Hajduk, känd både från C64-demogruppen Censor Design och spelstudion Neurostone, som låg bakom spelet Auto Destruct till Playstation. Robert har även arbetat på Refraction Games och DICE med spel som Rallisport Challenge och vad som kom att bli Battlefield 1942.

I år kompletterar vi Roberts anförande med en samlarpanel. När och av vad lockades olika personer in i denna hobby – skedde det i den tidiga barndomen, som tonåring eller rentav ett intresse som växte fram i vuxna år? Hur växer samlingen idag, används grejerna att spela på eller ligger de i dammtäta glasskåp?

Panelen består av samlarna Michael Berglund, Peter Nielsen, Niklas Norgren, Fanny Sjöblom och Marcus Sjöström. Moderator är som vanligt Martin Lindell från Dataspelsbranschen.

Diskussionspanelen äger rum på lördag kl. 14. För att kunna föra en diskussion i lugn och ro kommer panelen att placeras i den närbelägna Nockebysalen. Samma inträde gäller som till resten av Retrogathering. Eftersom Nockebysalen tar färre besökare än vad Brommasalen gör, uppmanas besökare att komma i god tid, speciellt i händelse av kö.