Speltävlingar

På Retrogathering  2015 ägde det rum totalt fyra olika tävlingar inklusive Pong-SM. Gemensamt för samtliga tävlingar var:

Kontroll: Standard handkontroller
Arrangör: Svenska Nintendodatabasen (SNDB)

Reglerna bestod i att fyra spelare möttes i matcher på 1 minut vardera där först till tre vunna matcher vann omgången och gick vidare till nästa omgång tills bara finalen återstod.

Efter att hela 64 deltagare anmält sig, kom tävlingen igång runt 11:15. Efter 3,5 timmars (!) spelande kunde till slut vinnaren koras, och slutresultatet i finalomgången blev följande:

Kontroll: TAC-2 eller andra kompatibla joysticks

Till denna tävling anmälde sig 8 personer, som möttes parvis i ett lopp på fyra varv i svårighetsnivån Grunty. Snabbast i mål vann och gick vidare till nästa omgång.

Eftersom såpass få deltagare ställde upp, genomfördes hela tävlingen i ett svep och slutade i en mycket spännande final där Lajbans på slutet kom förbi Tafens och vann med fyra tiondelar av en sekund.

Kontroll: Tangentbord

Till minne av Satoru Iwata som gick ur tiden tidigare denna sommar, arrangerads en highscore-tävling i det första kända spel som han gjort, Car Race ][ till Commodore PET. Highscore fördes under dagen på en papperslista intill datorn, och deltagarna kunde köra så många gånger de ville för att sätta highscore.

Totalt  fem deltagare valde att notera ner sina poäng, och den slutliga topplistan blev som följer: