Pong-SM 2016

Årets Pong-SM hölls som brukligt i samband med Retrogathering, som i år ägde rum lördag 1 oktober. Detta år hade kval och slutspel slagits ihop så alla matcher genomfördes i ett svep. Efter några omgångar av avprickning, tillägg för efteranmälda deltagare och ytterligare avprickning vilka deltagare som faktiskt var på plats, blev det totalt 16 deltagare. Därmed blev det  åttondelsfinaler direkt, som genomfördes på en Atari Hockey-Pong kopplad till projektor. Precis som föregående år spelades mästerskapet med små brädor och snabb boll.

Tre av fyra kvartsfinaler var relativt ensidiga matcher, med segersiffror 15-0, 15-5, 15-5 medan den sista kvartsfinalen mellan Mr Kodak och Fellebanan blev jämn och slutade 15-13 till Mr Kodaks fördel. Glädjen blev för hans del kort, då hans semifinalmotståndare visade sig vara den dubble och regerande mästaren Barkis, som också gjorde processen kort och vann 15-3. I den andra semifinalen besegrades Jsundh av den forne mästaren Nize med 15-9.

Det innebar att för fjärde året på rad möttes Nicklas ”Barkis” Barklund och Daniel ”Nize” Engdahl i finalen. År 2013 vann Nize 15-10, medan de två senaste åren hade Barkis vunnit 15-10, 15-6. Skulle Nize få sin revansch, eller skulle Barkis bli historisk med att som förste person någonsin få sin tredje inteckning som vinnare av Pong-SM?

I väntan på finalen spelades en tredjeprismatch om äran, som vanns av Jsundh med 15-7 mot Mr Kodak.

När det väl var dags för final, fick Barkis ganska snart övertaget och upprepade fjolårets segerresultat 15-6 vilket även var de siffror som fanns ingraverade i pokalen. Därmed har Nicklas Barklund tre vinster och två andraplatser i turneringens historia!